Met een derde tijd achter zijn naam aan het eind van de vrijdag op Paul Ricard is Max Verstappen ‘redelijk tevreden’, net zoals hij er blij mee is dat hij de tijd die hij door een probleem in de eerste training verloor in de tweede sessie kon inhalen.

Verstappen kwam in de eerste training tot maar vijftien rondjes, na een lange onderbreking vanwege ‘een probleem met de banden’, zo vertelt hij zijn eigen website. Hij sloot de eerste training als zevende af. Het gebrek aan ronden was niet ideaal, erkent hij, gezien hij nog niet eerder op Paul Ricard heeft geracet. “Ik denk echter dat we ons goed hersteld hebben”, doelt hij op de tweede training, waarin hij tot 24 ronden kwam. “We hebben nog veel dingen kunnen uitproberen.”

Verstappen denkt dat het qua tempo wel goed zit met zijn RB14, die tot op heden telkens sterker is gebleken in de race dan kwalificatie.

“Ik ben redelijk tevreden”, resumeert hij zodoende, al erkent Verstappen ook dat hij en zijn team Red Bull ‘het circuit nog iets beter moet leren begrijpen’. Belangrijk is ook een goede balans te vinden tussen hoe de verschillende bandencompounds – de soft, supersoft en ultrasoft – het er doen, zo haalt hij aan. “Ze zijn gevoelig op deze baan vanwege de hitte en het lijkt wel of je de auto voor iedere compound anders moet afstellen. We hebben echter nog de hele avond om er naar te kijken.”

Dat de vrijdag niet perfect liep is volgens Verstappen echter niet ongewoon – “zeker niet op een nieuw circuit” – en qua tempo zit het verder wel goed, al moet hij toegeven dat Mercedes erg sterk lijkt te zijn. Lewis Hamilton was in beide sessies het snelst, met in VT2 een voorsprong van 0.732 seconde op Verstappen, terwijl zijn Red Bull-teamgenoot Daniel Ricciardo er nog tussen zat op P2. Verstappen vertelde na de sessie verder aan de verzamelde pers dat hij denkt dat Red Bull het gat naar Mercedes nog wel kan verkleinen.