*

Verstappen: ‘Shield kan ongelukken niet voorkomen’

Tim Krijgsman

Tim Krijgsman

9 mei 2017 13:48

Verstappen: ‘Shield kan ongelukken niet voorkomen’
Red Bull

Red Bull-coureur Max Verstappen meent dat Shield, de nieuwe cockpitbescherming voor volgend seizoen, kleine ongelukken niet kan voorkomen. 

Volgens de Nederlander blijft het risico van blessures en (dodelijke) ongelukken aanwezig in de Formule 1. Ongeacht of de sport veiligheidsvormen zoals het zogenaamde Shield introduceert.

“Racen in de Formule 1 doe je met een open cockpit en er zijn altijd risico’s, dat hoort erbij”, meent Verstappen. “Natuurlijk zijn er in het verleden een paar ongelukkige voorgevallen geweest, maar daar heb je geen invloed op. Ik denk niet dat Shield daar ook verandering in kan brengen. Als er een band op je landt, zal het je niet beschermen. Ik vind het eigenlijk niks, het ziet er niet uit. Ik herinner me de Formule 1 zoals het nu is, met een open cockpit. Daarom vind ik racen zo leuk.”

Na lang gesteggel kreeg het concept van Shield de voorkeur boven de Halo, een beschermingsring bovenop de cockpit. Hoe het eruit komt te zien is nog niet bekend, maar volgens de schetsen zou het gaan om een scherm dat zich vanaf de neus uitstrekt naar de cockpit.