Max Verstappen heeft zich als vierde gekwalificeerd voor de Grote Prijs van Frankrijk. De Nederlander kwam op het Circuit Paul Ricard zes tienden te kort op de snelste man Lewis Hamilton.

Verstappen was de eerste van de koplopers die aan het begin van Q1 een snelle tijd liet noteren, 1:31.823, waarmee hij op dat moment kortstondig eerste stond. Na wat stuivertje wisselen met Kimi Räikkönen (Ferrari) en de Mercedes-coureurs pakte Verstappen P1 terug met een 1:31.531. Lewis Hamilton counterde echter en ging 0.271 seconde sneller dan Verstappen, die Q1 zo als tweede afsloot.

In Q2 stond Verstappen vervolgens vooraan te wachten tot het licht op groen sprong, want het druppelde. De Nederlander en Red Bull-teamgenoot Daniel Ricciardo stonden op supersofts, net als de Mercedes-rijders, terwijl Ferrari voor de zachtere en snellere ultrasofts ging. Na de eerste reeks runs stond Verstappen zesde, maar op het eind droogde de baan snel op en dus ging hij nog eens naar buiten.

Verstappen scherpte zijn tijd aan en kwam tot 0.173 seconde van Hamilton, waarmee hij vierde stond achter de Brit en de Ferrari-coureurs. De tweede reeks runs was noodzakelijk voor de mannen vooraan omdat de baan zo snel opdroogde en de tijden dus beter werden. Gelijk aan het begin van Q3 begon het vervolgens echter weer harder te regenen.

Verstappen, weer als eerste naar buiten, werd snel terugverwezen van de eerste naar de vierde plek, maar toen ging het licht op rood vanwege een crash van Romain Grosjean. Bij de hervatting verbeterden de Mercedes-rijders hun tijden nog, maar Verstappen niet. Hij eindigde op ruim zes tienden van Hamilton maar bleef wel vierde aangezien Ricciardo en Räikkönen, vijfde en zesde, hun plekken niet verbeterden.

De Nederlander start zondag dus van de tweede startrij. Hij begint de race op supersofts, net als Ricciardo en de twee Mercedes-rijders – Hamilton en Valtteri Bottas – die op de eerste rij staan. De Ferrari-coureurs starten op ultrasofts, de zachtste en snelste beschikbare banden op Paul Ricard.