*

Verstappen wint F1-fanverkiezing ‘ster van het jaar’

Daan de Geus

Daan de Geus

2 december 2015 12:04

Verstappen wint F1-fanverkiezing ‘ster van het jaar’
Racepictures

Max Verstappen is door fans gekozen als ‘ster van het jaar’ in een verkiezing via het officiële Formule 1-twitterkanaal. Teambazen wezen de jonge Nederlander verder aan als vierde beste coureur van 2015.

Fans konden via @F1 stemmen op wie ze de stercoureur van 2015 vonden en Verstappen won die verkiezing met meer dan vijftig procent van de stemmen. De Nederlander ‘versloeg’ zo Sebastian Vettel, Lewis Hamilton, Sergio Pérez en Fernando Alonso, de nummers twee tot en met vijf.

In een door het Britse Autosport gehouden ênquete onder teambazen – waarbij alle teamchefs anoniem hun stem uitbrachten – eindigde Verstappen als vierde op de lijst met beste coureurs van 2015. Elke teambaas mocht een toptien opstellen, waarbij punten werden uitgedeeld zoals bij een Grand Prix.

Met 77 punten eindigde Verstappen op de vierde plek. Lewis Hamilton won met 229 punten, gevolgd door Sebastian Vettel, Nico Rosberg en dus Verstappen, die coureurs als Fernando Alonso, Daniel Ricciardo en Kimi Räikkönen voorbleef.

Lees meer over

Toro Rosso Verstappen