De organisatie van VKV City Racing, het jaarlijkse Formule 1-evenement in Rotterdam, heeft zich versterkt met Jos Verstappen. De oud Formule 1-coureur treedt toe als sportdirecteur en zal zich per direct inzetten voor de 10-jarige jubileumeditie op 31 augustus aanstaande.

“Het is fantastisch dat Jos Verstappen als sportdirecteur is toegetreden voor de tiende editie van VKV City Racing Rotterdam”, verklaart organisator Robert Heilbron trots. “Met de VKV groep als hoofdsponsor en Nederlands meest succesvolle Formule 1-coureur ooit als sportdirecteur belooft onze tiende editie legendarisch te worden.”

Jos Verstappen en de organisatie van Rotterdam City Racing maakten kennis met elkaar in 2006, toen hij met zijn A1 GP-bolide een spectaculaire demonstratie gaf in de Rotterdamse binnenstad. Verstappen waagde het om als eerste een donut te draaien op de hoek van de Blaak en de Verlengde Willemsbrug, iets wat de organisatie bij het ontwerpen van het parcours niet voor mogelijk had gehouden.

In 2013 kwam Verstappen met zoon Max naar VKV City Racing. Met Jos in de Auto GP-bolide en Max in zijn CRG-kart gaven ze een gezamenlijke show, inclusief een unieke finale op de Willemsbrug, waar Max driftend rond zijn vader het gehele Rotterdamse publiek op de banken kreeg.