Max Verstappen heeft er alle vertrouwen in dat zijn Toro Rosso het goed gaat doen in de regen. In Austin wordt een nat weekend voorspeld.

Het is een nieuw vooruitzicht voor Max Verstappen, die nog niet eerder een regenweekend meegemaakt heeft in de Formule 1. Natuurlijk, er zijn verregende trainingsdagen geweest, zoals twee weken eerder in Sotsji nog het geval was. En ook een door regen beïnvloede kwalificatie in Maleisië.

Hij mag dan weinig ervaring hebben met rijden in de regen, je hoeft Max niet uit te leggen wat het inhoudt. “Je moet nóg oplettender rijden, het is moeilijker, het asfalt is gladder, je moet meer risico’s nemen, je hebt een grotere kans om te crashen en je kunt je ook op een recht stuk niet ontspannen, wat in het droge nog weleens kan. Het is vermoeiender.”

Hij heeft er wel zin in, een verregend weekend. Het vertrouwen dat de Toro Rosso het goed zal doen op een natte baan is groot. “Het is alleen interessant als je hard gaat. Als je van tevoren weet dat je geen kans hebt in de regen, dan vind ik er niets aan. Als je in een Marussia rijdt, dan kun je de beste coureur zijn, maar dan word je nog steeds slechts negentiende. Maar ik denk dat we bij Toro Rosso meer kans maken in de regen. Maar dan moet het niet het hele weekend gaan regenen, want dan kan iedereen zich goed voorbereiden en is dat voordeel weer weg.”

Hoe weet je dat een auto goed is in de regen? “Als hij goed instuurt, als je goede tractie hebt. Ik merkte meteen bij die keren dat we op een natte baan hebben gereden dat het wel goed gaat bij ons. Als je naar Williams kijkt: die hebben het veel moeilijker in de regen dan in het droge.”

Verstappen vindt het Circuit of the Americas een leuk circuit. “Ik heb vorig jaar al een training gereden. Het waren niet veel rondjes, maar ik heb een goede indruk gekregen. Vooral de eerste sectie vind ik leuk. Je kunt ook verschillende lijnen rijden.”

Red Bull introduceert in Austin een update van de Renault-motor. Toro Rosso gebruikt de update nog niet. Verstappen: “Ik denk dat we de update wel beschikbaar zouden kunnen hebben, maar we hebben de benodigde aanpassingen aan de auto niet uitgevoerd. En of we dat nog doen in een van de laatste drie races, weten we nog niet. Maar even afwachten of het bij Red Bull veel beter gaat dankzij de updates.”