De FIA zit in een lastig parket nu Laurent Mekies in afwachting van zijn aangekondigde transfer naar Ferrari zijn taken als adjunct-wedstrijdleider al heeft neergelegd. Het vinden van een vervanger is een flinke opgave.

Dat bericht Autosport. Mekies gaat later dit jaar in een nog niet gespecificeerde rol aan de slag voor Ferrari, met als gevolg dat hij zijn functie als rechterhand van wedstrijdleider Charlie Whiting alvast heeft neergelegd. Mekies blijft nog wel drie maanden aan als safety director van de FIA.

Herbie Blash.

Met nog maar een week te gaan tot de seizoensopener in Australië, is het lastig voor de FIA om een geschikte vervanger te vinden. De ideale kandidaat is Mekies’ voorganger als adjunct-wedstrijdleider, Herbie Blash, maar Blash heeft tijdens dat weekend verplichtingen als sporting director voor Yamaha tijdens het World Superbike-raceweekend in Thailand.

Volgens Autosport zou Blash na dat weekend wel beschikbaar zijn, maar voor Australië zit de FIA vooralsnog met een probleem. De FIA zou daarom ook overwegen een ervaren wedstrijdleider uit een ander FIA-kampioenschap op te roepen.

Blash is een oude bekende in de Formule 1, waarin hij eind jaren zestig als monteur begon bij Lotus. In de jaren zeventig maakte hij de overstap naar Brabham. Midden jaren negentig ging hij voor de FIA aan de slag, waarvoor hij tot medio 2016 als assistent race director werkte. Sindsdien is hij nog wel betrokken geweest bij de Porsche Supercup – die vaak in het Formule 1-voorprogramma racet – en zodoende in zekere zin in de paddock actief gebleven.

Lees ook – ‘Gardening leave’, ruzie en verraad: 6 technische toptransfers in de F1.