Volgens Sebastian Vettel is er geen enkele twijfel over mogelijk. De bandentest die Mercedes met Pirelli heeft uitgevoerd, helpt het team een heel eind op weg. De wereldkampioen vindt het dan ook logisch dat het team zich moet verantwoorden voor het tribunaal.

“Elke ronde op deze banden telt”, legt Vettel uit. “Het is in deze tijd heel belangrijk om de banden te begrijpen. We hebben  daar in de wintertests allemaal evenveel tijd gehad. Alleen dan zijn de auto’s nog niet helemaal ontwikkeld. Dus we veranderen er vanaf dan nog behoorlijk veel aan.”

Vettel vervolgt: “Daarom zou een test midden in het seizoen ook zoveel schelen. Als je drie dagen met een goed ontwikkelde auto rijdt, weet je precies hoe de banden reageren op de auto. Of je nu weet wat Pirelli doet of niet, je weet wel hoe de auto aanvoelt en dus heb je een groot voordeel.”

De uitspraak van Vettel is exact het tegenovergestelde van wat Nico Rosberg beweerde.De Mercedescoureur verklaarde namelijk dat zowel hij als Lewis Hamilton niets hadden opgestoken van de bandentest. De Duitser verklaarde dat zij voor Pirelli hebben gereden, maar er absoluut geen voordeel aan hebben gehad.

Over de dagvaarding van Mercedes is Vettel ook duidelijk. “Er moeten regels voor komen. Er moet nu een duidelijke lijn getrokken worden. Als coureurs zijn we gefixeerd op regels op de baan, zoals vlaggen. Maar van de regels buiten de baan weten we als coureurs minder. Het tribunaal moet nu een duidelijke uitspraak doen. Dan is het uit de wereld.”