Viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel denkt nog niet aan een kampioenschap met Ferrari. De Duitser staat 25 punten voor op Lewis Hamilton, maar maakt zich niet druk om die voorsprong. “We hebben nog een lange weg te gaan.”

Vettel won afgelopen zondag zijn derde race van het seizoen en heeft na het slechte weekend van Lewis Hamilton – die zevende werd bij de Grand Prix van Monaco – een voorsprong van 25 punten op zijn concurrent. Maar de Duitser maakt zich er nog niet druk om.

“Ik probeer er niet naar te kijken voor de zomerstop”, zegt Vettel. “Ik keek meer naar het team toen ik op het podium in Monaco stond. We hebben het vorig jaar vaak moeilijk gehad en dit jaar is het een omgekeerde wereld. Maar het team is nog steeds hetzelfde. Op dit soort kleine momenten realiseer je dat je echt met een speciale groep mensen werkt. Als alles goed gaat, werken we hand-in-hand samen. We moeten nu zorgen dat we het momentum vasthouden en doortrekken naar de volgende paar races. Maar ik denk dat we het nu geweldig doen.”

Vettel

Vettel is dit jaar, in tegenstelling tot vorig jaar, erg blij met zijn team.