*

Vettel: ‘Halo nodig als hij een leven kan redden’

Daan de Geus

Daan de Geus

11 maanden geleden

Vettel: ‘Halo nodig als hij een leven kan redden’
Sutton Images

Nee, mooi vindt Sebastian Vettel de halo ook niet. “Maar als we er een leven mee kunnen redden, hebben we ‘m nodig”, meent de Ferrari-coureur.

Hij komt er volgend jaar dan echt: de halo. De door velen verfoeide ring om de cockpit die coureurs betere hoofdbescherming moet bieden, zal in 2018 standaard op alle bolides zitten.

Een aantal coureurs hebben zich er al tegen uitgesproken, omdat ze de halo niet nodig of niet mooi vinden, maar Vettel – één van de directeuren van ‘coureursvakbond’ GPDA – staat er wel achter.

“Als we er een leven mee kunnen redden, dan hebben we de halo gewoon nodig”, wordt Vettel geciteerd door SpeedWeek. “Dat is mijn overtuiging althans.”

Vettel test de halo in 2016.

“Ik ben geen statisticus, maar als we met de halo kunnen voorkomen dat een coureur letsel oploopt, dan is de introductie ervan al gerechtvaardigd.”

“Uit esthetisch oogpunt is de halo natuurlijk niet top, maar we wennen er wel aan”, denkt Vettel, die denkt dat de coureurs er ook wel aan wennen dat ze voortaan een frame voor hun gezicht hebben.

Renault-coureur Nico Hülkenberg stelde recentelijk nog dat hij denkt dat de halo snel weer verdwijnt, maar FIA-president Jean Todt heeft dat direct weersproken. “De halo blijft, tot we iets beters vinden.”

Lees meer over

Ferrari halo Vettel