Viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel hoopt dat de reglementswijzigingen voor 2014 er niet toe leiden dat er dusdanig grote verschillen tussen de teams ontstaan dat de races niet meer spannend zijn.

Hoewel Vettel de laatste vier kampioenschappen op rij heeft gewonnen, waarvan twee – die van 2011 en 2013 – met flinke overmacht, vindt de Red Bull-coureur dat de Grands Prix op zich spannend zijn geweest. De Duitser hoopt dan ook dat de nieuwe regels voor 2014 daar geen verandering in zullen brengen.

“Het is lastig te voorspellen wat voor effect de nieuwe regels op het racen gaan hebben, maar ik hoop dat de onderlinge verschillen er niet dusdanig groot door worden gemaakt dat het veld uit elkaar wordt getrokken”, zegt Vettel tegen Autosport.

“We hebben de laatste jaren immers telkens spannende gevechten tussen een aantal teams gezien en de races an sich zijn over het algemeen ook goed geweest”, meent Vettel, die denkt dat de entertainmentwaarde van de Grands Prix los staat van die van de kampioenschappen in hun geheel: “Het klopt dat niet elk seizoen even spannend is geweest, maar dat hoort gewoon bij de Formule 1.”