Aangezien Sebastian Vettel niet was opgeroepen voor de officiële FIA-persconferentie trok het journaille naar de Ferrari-hospitality om hem aan de tand te voelen. Ondanks pogingen om het gespreksonderwerp te wijzigen, kwam het toch telkens weer terug op het veelbesproken incident tijdens de Grand Prix van Canada.

In Canada schoot Vettel onder druk van Hamilton in leidende positie van de baan. Hij ploegde door het gras, maar kwam terug op de baan en liet daarbij weinig ruimte voor Hamilton, die in de ankers moest om een botsing te voorkomen. De stewards gaven Vettel een tijdstraf van vijf seconden, tot afgrijzen van niet alleen de Ferrari-coureur, maar ook veel van zijn collega’s en de fans.

“Mijn mening is nog hetzelfde als twee weken geleden”, benadrukt Vettel. Op verzoek van Ferrari buigen de stewards zich morgen nogmaals over de kwestie. “We willen dat ze er nog eens naar kijken. Misschien kunnen we ze informatie verstrekken die ze op dat moment niet hadden.” Welk bewijs Ferrari (dat voormalig FIA-medewerker Laurent Mekies morgenmiddag naar de hoorzitting stuurt) precies wil presenteren, doet Vettel geen uitspraken over. “Dat moet je aan het team vragen.”

Lees ook: Vrijdagmiddag hoorzitting in zaak Vettel en Ferrari over GP Canada

Hoewel hij door de straf nu al vijftien races droog staat, beweert Vettel dat er geen sprake is van frustratie. “Het is niet alsof we al die vijftien races hadden kunnen winnen. Dan was het frustrerender geweest. We doen ons best. We hebben een paar kansen gehad, maar die niet kunnen verzilveren. Over het algemeen ben ik behoorlijk gelukkig met hoe het gaat.”

Al beseft Vettel dat hij er momenteel niet goed voor staat in het kampioenschap. “Mercedes gaat aan de leiding, en wij staan op achterstand”, vat hij de situatie droogjes samen. “We moeten het tij gaan keren, want we kunnen ze natuurlijk niet verslaan als we achter ze eindigen.”