*

Vettel: ‘Misschien lag uitvalbeurt aan neutralisatie’

Bouke van den Berg

Bouke van den Berg

24 juni 2012 16:46

Vettel: ‘Misschien lag uitvalbeurt aan neutralisatie’
Formule1

Sebastian Vettel leek vanmiddag de coureur te worden die als eerste twee races in 2012 won. Het mocht niet zo zijn. Zijn Red Bull gaf namelijk na de neutralisatie de geest.

Voordat de safety car naar buitenkwam, leek er geen vuiltje aan de lucht voor de regerend kampioen te zijn. Met een riante voorsprong van twintig seconden op Romain Grosjean leek er één ding duidelijk te zijn: hoe gek deze Europese GP ook leek te worden, Vettel zou gaan winnen.

De Duitser beweerde na afloop dat de neutralisatie wellicht de oorzaak van zijn uitvalbeurt was. “De motor sloeg af, ging uit en daar konden we niets aan doen. Het leek op het probleem dat Mark Webber vrijdag had”, vertelde hij bij terugkomst in de pits tegen de BBC. “Dat is kut, maar daar verander je niets aan.”

“Het was wel duidelijk dat we tot dat moment heel sterk waren en ik voelde mij op m’n gemak in de auto. We hadden de snelheid en waren enorm snel. Het verraste me dus, omdat het zo goed aanvoelde. Ook na de neutralisatie was mijn herstart nog goed. Maar de neutralisatie kwam ons natuurlijk slecht uit en misschien dat de uitvalbeurt er mede aan te danken is. Erg jammer.”

Tegenover Sky vervolgde hij zijn betoog. “We konden niet veel dingen beter doen vandaag. Het was een betrouwbaarheidsprobleem. We werken allemaal op de limiet. De auto ook. Erg jammer, maar tot dat moment deden we alles goed. Perfecte pitstop, perfecte start, perfecte race. Ik denk dat het voor iedereen wel duidelijk was wat er zou gaan gebeuren.”

“Zou, kan, moet: ik sta hier en er wordt nog geracet. Hopelijk nemen we onze vorm mee naar de volgende wedstrijd”, besluit Vettel, die waarschijnlijk hoopt dat zijn alternator, die de accu laadt, dan wel heel blijft.