*

Vettel: ‘Niet te veel achter niet ideale vrijdag zoeken’

Daan de Geus

Daan de Geus

27 april 2018 17:32

Vettel: ‘Niet te veel achter niet ideale vrijdag zoeken’
Sutton Images

Ferrari’s Sebastian Vettel zat er qua rondetijden niet best bij op de openingsdag in Bakoe, maar de kampioenschapsleider tilt er niet te zwaar aan. Wat hem wel is opgevallen: ‘Red Bull maakt een goede indruk.’

Tiende en elfde, dat zijn de klasseringen die na de eerste twee trainingen achter Vettels naam staan. “Niet te veel achter zoeken”, zegt Vettel. In de eerste plaats omdat het pas vrijdag is, en daarbij: “Mijn snelste ronde was niet ideaal, en dan sta je gelijk wat verder terug.”

Het was overigens niet alleen Vettels beoogde vliegende ronde die ‘niet ideaal’ was: “Ik ben wel drie keer in een uitloopzone terecht gekomen. Dit is een lastige baan en kleine foutjes helpen dan niet”, geeft hij toe.

Positiever, voor Vettel: “Ik voelde me naarmate de trainingen vorderde steeds meer op mijn gemak in de auto.” De long runs stemmen hem ook optimistisch. “Daarin vond ik een steeds beter ritme.”

Ondanks zijn mindere rondetijden gaat Vettel er dan ook vanuit dat Ferrari vooraan mee kan doen. Een ander team dat hem echter is opgevallen, is Red Bull. “Zij maken hier een goede indruk op me.”

Red Bulls Daniel Ricciardo was ook de snelste man op de baan in VT2, al wist Vettels teamgenoot Kimi Räikkönen tot binnen een tiende te komen. De Fin spreekt van een dag zonder problemen. “De auto voelt goed aan. We zouden er hier dan ook goed op moeten staan.”

Räikkönen was goed onderweg in de tweede training.