Sebastian Vettel kan zelfverzekerd zeggen dat er nog geen sprake van paniek is in Maranello. Ferrari zag Mercedes de Grand Prix van Engeland met grote voorsprong winnen, maar volgens Vettel is er geen reden voor crisis. “We hebben nog steeds de snelheid om te winnen.”

Vettel voert het kampioenschap voor coureurs aan, maar van een na zes races redelijk riante voorsprong van 25 punten op Lewis Hamilton, is na tien races nog maar één punt over. Ferrari sprong begin dit seizoen nog uit de startblokken door de eerste race te winnen, maar naarmate het seizoen vordert, loopt Mercedes in en, inmiddels, uit.

In de strijd om de constructeurstitel is Mercedes het Italiaanse team inmiddels al ruim voorbij, met 55 punten voorsprong. Ondanks dat Vettel zegt echter dat er nog geen sprake is van crisis bij Ferrari. “Ik geloof daar niet in. We zien dat Mercedes veel terrein heeft goedgemaakt op ons, maar we zijn nog steeds erg snel”, zegt de viervoudig wereldkampioen tegen La Repubblica.

Dat het met de snelheid wel goed zit, bewees Ferrari nog op Silverstone. “In de bochten doet de auto het prima en de balans is goed”, haalt Vettel aan. “We gingen tien kilometer per uur harder door Copse dan Mercedes. Misschien zijn zij qua aerodynamica iets efficiënter dan wij, wat erg zwaar weegt dit jaar, maar wij doen daar echt niet veel voor ze onder.”

Het probleem zit hem volgens Vettel in de kwalificaties. “Op zaterdag hebben we het moeilijk, en als we van te ver terug moeten starten, is het moeilijk dat verloren terrein op zondag weer goed te maken.”

Komend weekend wordt in Hongarije de laatste race voor de zomerstop verreden, en dus wordt er in Boedapest uitgemaakt wie als nummer één in het kampioenschap de rustperiode in gaat. “Ik geloof niet dat Hongarije hét beslissende weekend voor het kampioenschap is, maar het wordt wel compleet anders dan in Silverstone”, denkt Vettel.