Sebastian Vettel heeft erkend dat het terecht is dat Ferrari-president Sergio Marchionne heeft gezegd dat ‘fouten van de coureurs’ er mede aan hebben bijgedragen dat Ferrari dit jaar geen titels heeft gewonnen.

Mercedes ging tijdens het raceweekend in Amerika immers met de constructeurstitel aan de haal, terwijl Mercedes-coureur Lewis Hamilton een week daarna, tijdens de Grand Prix van Mexico, de rijderstitel veiligstelde.

Volgens Ferrari-president Marchionne is het verlies van beide titels toe te schrijven aan een ‘combinatie van factoren’: “Van technische problemen tot fouten en verkeerde inschattingen van onze coureurs.”

In Brazilië geeft Vettel nu tegenover Sky Sports F1 toe dat hij de opmerkingen van Marchionne “fair enough” vindt. “Er zijn altijd dingen die je anders of beter zou doen”, zegt de coureur die nog vecht om de tweede plek in het WK.

“Ik denk dat we het er allemaal over eens zijn dat dit seizoen beter had kunnen of moeten aflopen. Daar zijn verschillende redenen voor”, vervolgt Vettel.

Gevraagd welke fout hij in elk geval niet zou willen herhalen, licht Vettel zijn incident met Hamilton in Bakoe eruit. “Dat springt er echt uit, voor de rest was het volgens mij wel oké”, wordt hij door Sky Sports geciteerd.

Vettel reed in Bakoe tijdens een safety car-periode tegen Hamiltons auto aan. Hij kreeg er in de race een kostbare stop and go-straf voor. De FIA dreigde aanvankelijk ook nog een vervolgonderzoek te doen, maar zag daar uiteindelijk vanaf. Vettel, die al drie strafpunten op zijn licentie had gekregen, bood zijn excuses aan en kwam er verder met een ’taakstraf’ vanaf.