Mark Webber heeft tot nu toe alle vier seizoenen van teamgenoot Sebastian Vettel verloren. De Australiër weigert zich te schikken in een ondersteunende rol.

“Sebastian is uiteraard wel in het voordeel”, aldus de Red Bull-coureur tegenover Reuters. “Niet alleen binnen het team, maar hij heeft drie titels gewonnen. Alle andere rijders moeten nog proberen daar aan te kunnen tippen.”

“Ik rij in de Formule 1 voor mezelf en om het hoogst haalbare te halen. Dat lukt alleen als je onderdeel bent van een team. Dus, nee: ik wil niet eens aan een ondersteunende rol denken”, stelt Webber in Tasmanië.

Vettel is Webbers eerste teamgenoot die hem stelselmatig aftroeft. Alex Yoong, Anthony Davidson, Antonio Pizzonia, Justin Wilson, Christian Klien, Nick Heidfeld, Nico Rosberg en David Coulthard werden allemaal verslagen. Al versloeg Coulthard Webber wel toen de Australiër in 2007 bij Red Bull Racing debuteerde.

In 2010 kwam Webber dicht in de buurt van de titel. Vorig jaar was hij kansloos en ondanks zeges in Groot-Brittannië en Monaco viel Webber dit jaar in de tweede seizoenshelft ver terug. “We waren minder constant dan in de afgelopen twee jaar”, meent hij. “Op het gebied van de kwalificaties boekten we veel vooruitgang maar op zondag presteerden we minder goed. We eindigden niet goed. Voor je het weet finish je een paar keer niet en pak je geen punten. Het tij is dan al gekeerd.”