Nico Rosberg denkt dat de relatie tussen Ferrari’s Sebastian Vettel en zijn nieuwe teamgenoot Charles Leclerc twee kanten op kan gaan: goed, of ontploffen. Ex-coureur Mark Webber verwacht ondertussen veel van Leclerc, maar sluit tegelijkertijd niet uit dat het jonge talent ook lastige momenten zal kennen.

“Het wordt interessant om te zien hoe Charles zijn plek gaat vinden”, vertelt Webber het Australische SpeedCafe.com. “Op de voorste twee startrijen staan, is een hele ander verhaal dan meedoen in de middenmoot”, stelt de coureur die het zelf allebei heeft meegemaakt bij teams als Minardi, Williams, Jaguar en Red Bull.

Lees ook: ‘Een geweldige kans voor Leclerc, een geweldig risico voor Ferrari’

Webber (rechts) met ex-teamgenoot Vettel.

“Ik denk dat Charles het briljant gaat doen, maar hij toch ook een paar tricky momenten zal kennen. Dat hoort erbij als je nog moet leren hoe de Grand Prix-racerij werkt, terwijl je al vooraan meedoet”, zegt de coureur die zelf van 2009 tot en met 2013 naast Vettel reed bij Red Bull.

‘Vettel vs Leclerc wordt awesome
Sinds Vettel per 2015 naar Ferrari vertrok, had hij daar de Fin Kimi Räikkönen naast zich. Vettel had een goede relatie met de Fin, maar hoe het straks met Leclerc gaat, is afwachten, zegt Rosberg tegen Sky Sports News: “Het is goed mogelijk dat ze een hele goede dynamiek hebben, maar het kan ook heel negatief uitpakken en gaan knallen.”

Lees ook: Irvine: ‘Vettel is een eendagsvlieg die zwaar overschat wordt’

“Het wordt hoe dan ook awesome om te zien hoe ze het naast elkaar gaan doen”, denkt de wereldkampioen van 2016, die er niet omheen draait dat landgenoot Vettel zich volgend seizoen ‘moet verbeteren’. “De druk staat er bij hem ook absoluut op.”

Vettel staat hier lachend op de foto met Rosberg, maar voelt de druk, zo denkt zijn landgenoot.

‘Vettel voelt de druk’
“Hij voelt de druk denk ik sowieso al, want bij geen team is de druk hoger dan bij Ferrari, waar heel Italië meekijkt. Het is ook wel duidelijk dat hij dat merkt”, stelt Rosberg, die denkt dat Vettel en Ferrari ‘in 2018 misschien wel kampioen hadden moeten worden, maar ze te veel fouten maakten’.

Rosberg wil het daarom ook niet alleen op Vettel afschuiven. “Hij en het team moeten het allebei beter doen.” Rosberg hoopt dat Ferrari net als Red Bull sterker voor de dag komt in 2019, zodat ze zijn oude team Mercedes kunnen aanvallen. “Het zou enorm cool zijn als het echt een gevecht tot het einde wordt tussen die drie teams.”

Lees ook: Vettel voelt geen extra druk voor 2019: ‘Want druk heb je altijd’