Ferrari-coureur Sebastian Vettel vindt dat er niet zoveel geklaagd moet worden over het gebrek aan inhaalacties. Sommige races zijn nou eenmaal saai, aldus de Duitser.

Het aantal inhaalacties in de Formule 1 is met de introductie van de nieuwe bolides dit jaar flink gedaald, met zo’n 49 procent. In 2016 werd daarentegen nog een inhaalrecord gevestigd, maar volgens Vettel hoeft het record ook niet elk jaar – of elke race – gebroken te worden.

“We hoeven niet altijd maar een nieuw record te hebben en telkens maar meer en meer inhaalacties te zien”, wordt Vettel geciteerd door Autosport. Volgens Vettel moet een inhaalactie namelijk een prestatie zijn, met bijbehorende beloning en buzz, in plaats van “iets dat je cadeau krijgt”.

Vettels inhaalactie op Ricciardo in China werd door fans tot op één na beste inhaalactie van het jaar verkozen.

“Natuurlijk, het is als coureur soms frustrerend als je achter iemand rijdt, sneller bent en er niet langs kan komen, maar het gevoel is extra goed als je dan toch een move maakt en het lukt”, verhaalt Vettel, die niet uitsluit dat fans ook méér van een echt gedurfde actie genieten.

Volgens Vettel moet het deel van de fans dat telkens maar klaagt over het gebrek aan inhaalacties daarom “gewoon relaxen”. “Sommige races zijn nou eenmaal saai. Ik zie het probleem daar niet van.”

“Je moet gewoon accepteren dat er soms een saaie race tussen zit. Of zelfs twee op rij, maar daarna volgt meestal weer een spannende race, gevolgd door weer een goede.”