De hoofdrol in het WTCC lijkt dit seizoen weggelegd voor Chevrolet, het enig overgebleven fabrieksteam. Maar Tom Coronel is een van de voornaamste kandidaten om de ‘beste bijrol’ te vertolken.

Dit weekend gaat Coronel op Monza proberen om de bittere smaak van zijn vroege uitvalbeurt in Zolder weg te spoelen en de goede resultaten van het openingsweekend in Brazilië een vervolg te geven.

Om zich optimaal voor te bereiden vertrok de 39-jarige coureur afgelopen maandag al richting Italië en maakte hij eerder deze week op het circuit van Adria en gisteren op Monza al enkele honderden testkilometers.

“Ik kan mij niet herinneren wanneer ik voor het laatst zo uitgebreid voor een race getest heb”, zegt Coronel. “De auto is werkelijk fantastisch hersteld na de schade in Zolder en rijdt perfect. We gaan er echt alles aan doen om in Italië een mooi resultaat neer te zetten. Aan de voorbereiding heeft het in ieder geval niet gelegen en aan de inzet al evenmin.”

Op basis van de eerdere resultaten zijn door de WTCC-organisatie de minimumgewichten van de deelnemende auto’s aangepast. Voor de BMW 320TC, waar ook Tom mee rijdt, resulteert dat in een 40 kilogram lager gewicht ten opzichte van zijn belangrijkste concurrenten.

Coronel heeft een eigen videokanaal waarop al zijn verrichtingen, inclusief voorbeschouwing en verslagen van alle races, zijn te volgen. Bekijk hieronder de voorbereiding van ROAL Motorsport op Monza.