*

Video: Haas: ‘We moeten onze kansen grijpen, willen naar een hoger niveau opklimmen’

Redactie

Redactie

4 maart 2019 16:49

Video: Haas: ‘We moeten onze kansen grijpen, willen naar een hoger niveau opklimmen’
Haas F1

In de nieuwste video van Mobil 1 the Grid vertellen Haas’ Romain Grosjean, Kevin Magnussen en Günther Steiner over de ontwikkeling van het Amerikaanse team sinds haar debuut in 2016 en hoe het probeert de stijgende lijn vast te houden. “Dat is voor mij het belangrijkste: dat je het elk jaar – elke race – beter doet.”

“Niet verkeerd”, noemt teambaas Steiner Haas’ eerste drie jaar in de Formule 1, voor de camera van Mobil 1 the Grid. “De eerste twee seizoenen zijn we achtste geworden, wat niet slecht is voor een nieuw team. Vorig jaar werden we vervolgens vijfde, dus we boeken progressie. En”, benadrukt hij, “dat is voor mij ook het belangrijkste. Dat je het elk jaar – elke race – beter doet.”
(tekst loopt door onder de video)

Coureur Grosjean noemt het op zijn beurt ‘heel indrukwekkend’ hoe Haas als team gegroeid is en ‘volwassen’ is geworden. “Nu willen we uiteraard naar een hoger niveau opklimmen, naar de top van de middenmoot.”

Grosjean erkent daarbij dat meer dan een positie als best of the rest er niet in zit. Daarvoor is het verschil met de topteams te groot: “Het is alsof we de honderd meter sprint doen en zij bij zestig meter beginnen”, omschrijft hij dat. Maar: “Er kan zomaar iets gebeuren. Kijk naar Oostenrijk 2018, waar drie of vier jongens voor ons wegvielen”, doelt hij op Haas’ beste finish ooit, met een vierde en vijfde plek. “We grepen onze kans, zoals we dat altijd moeten doen.”

Kijk – Video: Gasly over simmen en gamen: ‘Ah, nog twee rondjes…’

Teamgenoot Magnussen hoopt eveneens dat Haas de stijgende lijn kan vasthouden. Te beginnen met een goede start, bij de seizoensopener in Australië. Vorig jaar koerste Haas daar op een ijzersterke dubbele puntenfinish af, tot het mis ging in de pits en beide auto’s kort na hun stops stilvielen omdat de wielen niet goed bevestigd waren. “We moeten daar doen wat we vorig jaar deden, maar nu de wielen op de auto’s houden”, lacht hij.

Met 21 Grands Prix op de kalender is een goede eerste race niet letterlijk het halve werk, maar een goed begin zou om meerdere redenen lekker zijn, grapt Grosjean: “Want het is een lange vlucht terug uit Australië en die wordt een stuk korter als je een goed resultaat op zak hebt.”

Lees ook: ‘Geleidelijke groei’ blijft het motto voor Haas