Max Verstappen en Daniel Ricciardo blikken in een video van Mobil 1 The Grid vooruit op de komende twee races: Spa en Monza. Beide coureurs hebben iets speciaals met die Grands Prix. Dat Verstappen een connectie heeft met België weten we inmiddels, maar de link van Ricciardo met Italië is minder bekend. De Australiër heeft daar namelijk verre familie wonen.

Spa is voor Max Verstappen het ideale circuit om te scoren, nadat hij de laatste drie races het podium niet wist te halen. “Ik kijk erg uit naar Spa. Het is mijn favoriete circuit en het is ook een soort van thuiscircuit voor mij als halve Belg. Normaal gesproken is het een goed weekend.”

Daarbij spelen ook de fans een rol, vertelt de Nederlander. “Het is dicht bij de Nederlandse grens. Veel Nederlanders komen langs om mij aan te moedigen, ik kan niet wachten! Het is een geweldig circuit met al het oranje eromheen. Je ziet het vrijwel rond het hele circuit, vooral in de drivers parade als ze oranje rookbommen afsteken, heel gaaf.”

Ook Ricciardo heeft er zin in. “Spa is een geweldig circuit”, vindt de Australiër. “Ik heb daar wat goede resultaten gehad: een aantal podiums en een overwinning. Het is een iconische plaats. Spa is altijd goed voor mij geweest. Je komt uit de zomerstop en het is een leuke plaats om te bezoeken.”

Bekijk de video:

Een week later staat Monza op het programma, een circuit dat de RB14 niet zo ligt door zijn lange rechte stukken. Toch kijkt Ricciardo uit naar het weekend. “Normaal houd ik eigenlijk niet zo van een circuit met steeds lange rechte stukken, maar Monza is anders. Ik heb Monza altijd leuk gevonden, het is uniek. De sfeer draagt daar ook aan bij. Ik heb daar nog nooit op het podium gestaan, dus hoop dat het dit jaar lukt.” Verstappen vult aan: “Monza is een iconisch circuit. Het is altijd mooi om te zien hoe gepassioneerd de fans zijn daar.”

Voor Ricciardo is Monza een tweede thuisrace. “Ik heb neven en wat familieleden in Italië. Geen eerste neven maar wat verdere. Er komt wat familie naar Italië en zo niet, dan heb ik wel het gevoel dat de Italianen mij voor een weekend adopteren.”