*

Vier Nederlandse vrouwen op kandidatenlijst W Series

Nino Stuivenberg

Nino Stuivenberg

28 november 2018 08:48

Vier Nederlandse vrouwen op kandidatenlijst W Series

De namen van vier Nederlandse coureurs prijken op de kandidatenlijst van de nieuwe W Series: Beitske Visser, Stéphane Kox, Shirley van der Lof en Milou Mets. Zij gaan nu een selectieproces in om deelname aan de W Series af te dwingen.

De organisatie achter de W Series heeft een lijst gepubliceerd met meer dan vijftig vrouwelijke kandidaten die kans maken op deelname aan de raceklasse. Naast de vier Nederlanders zijn ook bekenden als Carmen Jorda en Jamie Chadwick ingeschreven. Verder valt op dat de lijst gevuld is met relatief veel onbekenden. Die van Sauber-testcoureur Tatiana Calderón zien we bijvoorbeeld niet terug.

Van de vier Nederlandse kandidaten is Beitkse Visser (23) de bekendste. Visser reed eerder al in de GP3 Series en Formule Renault 3.5 en was afgelopen seizoen actief in het Europees GT4-kampioenschap. Zij liet onlangs al aan FORMULE1 weten dat de W Series haar wel aansprak. Visser doet samen met drie landgenoten een gooi naar een zitje: Shirley van der Lof (32), Stéphane Kox (24) en Milou Mets (28).

Lees ook – Beitske Visser enthousiast over nieuwe W-series: ‘Geeft vrouwen meer kans’

David Coulthard, een van de initiatiefnemers van de W Series.

De 55 kandidaten hebben nu twee maanden om voor te bereiden op de volgende stap in het selectieproces: een driedaags trainingskamp, waarbij hun kwaliteiten op en naast de baan getest worden. Voormalig Formule 1-coureurs David Coulthard en Alex Wurz zullen daarbij jureren. Uiteindelijk doen 18 vrouwen mee aan de W Series.

“De W Series is specifiek bedacht om het vrouwelijk talent meer onder de aandacht te brengen”, aldus Coulthard. “Ik kan niet wachten om onderdeel van de volgende stap te zijn en wat van dat talent in actie te zien.”

De W Series rijdt komend seizoen in het voorprogramma van de DTM. De eerste race vindt plaats op de Hockenheimring op 3 mei.

Lees meer over

Visser W Series