De grote teams die lobbyen voor het verhogen van de budget cap, Jacques Villeneuve is er niet door verrast en ondanks dat hij geen voorstander is van de cap, vindt hij ook: “Je hebt getekend, houd je er aan.”

De oud-wereldkampioen snapt de lobby wel, vooral van Mercedes, zo vertelt hij aan FORMULE 1 Magazine: “Zij moeten hun auto oplappen. Maar iedereen is akkoord gegaan en heeft er voor getekend. En als het vliegen dan meer kost, kost het meer voor alle teams. Dan ontwikkel je maar wat minder.”

Lees ook: ‘Een slechte auto is Mercedes’ probleem, niet van de FIA’

“Je hebt toegestemd en dan krabbel je niet terug. De kleinere teams komen er niet eens aan, waarom zouden zij het dan moeten accepteren. Alpine is een grote fabrikant, heeft genoeg geld maar houdt zich er ook aan. Omdat ze volgens de regels spelen en ze zijn nog steeds competitief ook.”

Zoals gezegd, verrast is Villeneuve allerminst. “Ik vermoed dat ze voor het seizoen al hebben besloten op zoek te zullen gaan naar manieren om het te verhogen. Maar voor nu moeten ze zich er aan houden, maar wat is de straf als ze er wel overheen gaan? Ik weet het niet. Een financiële straf, werkt niet, die slikken ze gewoon. Puntenmindering doet al meer pijn. Als ze nou als straf geld aan de anderen moesten geven, dat zou het interessant maken.”

Lees ook: Wolff countert kritische Formule1.nl-columnist Villeneuve: ‘Lach om commentaar op Hamilton’

Het gelobby is iets wat bij de sport hoort, het is menselijk om alleen jezelf te denken, filosofeert Villeneuve nog. “Je zit in zaken om te winnen en geld te verdienen. Dat is met alles zo, dat is het leven. En als je dan de regels zo kunt ombuigen dat je er voordeel van hebt, good on you!