Oud-wereldkampioen Formule 1 Jacques Villeneuve maakt later dit jaar mogelijk een comeback in de IndyCar Series – de klasse waarin hij reed voor hij aan zijn Formule 1-avonturen begon – met een optreden in de Indianapolis 500.

Villeneuve, die van 1996 tot en met 2006 Formule 1 reed en in 1997 beslag legde op de wereldtitel, was voor hij de overstap naar de Formule 1 maakte in de Amerikaanse IndyCar Series actief. Ook daarin werd hij kampioen, in 1995, waarbij hij toen ook de prestigieuze Indianapolis 500 op zijn naam wist te schrijven.

Villeneuve heeft sindsdien geen IndyCar meer gereden, maar maakt komende mei – na een afwezigheid van negentien jaar – naar verluidt een comeback. Volgens informatie van het Amerikaanse Racer, dat doorgaans goed ingevoerd is aangaande IndyCar aangelegenheden, stapt Villeneuve in bij Schmidt Peterson Motorsport, dat een derde auto voor hem zal inzetten.

Volgens Racer gaat het om een one-off, wat betekent dat Villeneuve alleen aan de Indy 500 zal meedoen en geen zitje heeft voor tijdens de rest van het seizoen, hetgeen niet ongewoon is in de IndyCars.

De inmiddels 42-jarige Villeneuve heeft zelf nog niet gereageerd op de berichtgeving. Wel maakte hij een week of twee geleden bekend dit seizoen (onder meer) aan het World Rallycross Championship mee te doen. Sinds zijn afscheid van de Formule 1 eind 2006 is Villeneuve in veel andere autosportdisciplines actief geweest, zoals de endurance-racerij, NASCAR en toerwagenkampioenschappen.

Foto: Villeneuve in 1995, tijdens de editie van de Indianapolis 500 die hij wist te winnen.