*

Villeneuve uit kritiek op Vettel

Jan van der Burgt

Jan van der Burgt

6 jaar geleden

Villeneuve uit kritiek op Vettel
Racepictures

Jacques Villeneuve maakt in niet mis te verstane woorden duidelijk wat hij vindt van Sebastian Vettel en diens keuze om teamorders te negeren: “Dergelijke acties hebben in het verleden tot de dood van mijn vader geleid.”

Jacques Villeneuve is nooit te beroerd om zijn mening te ventileren en ook over het nieuwste incident binnen de Formule 1 heeft hij een mening. “Vettel zijn actie was gewoon stom”, legt de voormalig wereldkampioen uit. “De negativiteit die het met zich meebrengt helpt het team echt niet vooruit.”

“Vettel hoeft nu niet meer op de steun Mark Webber te rekenen, mocht hij dat nodig gaan hebben”, gaat Villeneuve verder. “Hij mag dan zijn excuses hebben aangeboden, maar daar koopt Webber niks voor. Hij ging naar huis met niets, terwijl Vettel de overwinning voor zich opeiste. Het was een hele bewuste actie.”

Jacques Villeneuve meent als geen ander te weten waar dit soort ongezonde rivaliteit toe kan leiden. Hij hint daarbij naar een vergelijkbare situatie tussen zijn vader Gilles en zijn toenmalige teamgenoot Didier Pironi. Pironi koos er ook voor om teamorders te negeren en de overwinning voor de neus van Gilles Villeneuve weg te kapen. Dat was in Imola. Twee weken later was de strijd harder geworden, wat wellicht een rol heeft gespeeld bij de crash van Villenueve sr.

 

Lees meer over

Villeneuve