Virgin heeft bevestigd dat het volgend jaar – als het als Marussia verder gaat – met Charles Pic zal aantreden in plaats van met Jérôme d’Ambrosio, die dus naar een andere werkgever op zoek moet.

Aangezien Timo Glock ook al vast ligt voor volgend jaar, heeft Virgin de rijdersbezetting voor komend seizoen dus rond met het aantrekken van Pic. De komst van de Fransman was de laatste weken al een publiek geheim, maar is nu middels een verklaring dus officieel bevestigd door het team.

De 21-jarige Pic was de afgelopen twee seizoenen in de GP2 actief en was dit jaar de teamgenoot van onze landgenoot Giedo van der Garde. Waar Van der Garde als vijfde in het GP2-kampioenschap eindigde, deed Pic het één plekje beter door als vierde te eindigen.

Pic, die tijdens de Young Driver Test in actie kwam voor Virgin, is uiteraard zeer content dat hij een racestoeltje heeft weten te bemachtigen: “Ik ben heel blij dat ik de stap naar de Formule 1 kan maken en voor Marussia Virgin mag gaan racen”, vertelt hij. “Ik vind dit een leuk team en heb goed me ze samen gewerkt tijdens de rookietest. Ik voel me hier echt op mijn plaats.”

“Ik kan bovendien zien dat dit team vastbesloten is om te slagen en dat ze dit op de juiste manier willen doen, en ik vind het heel speciaal om daar deel van te mogen uitmaken.”

Nu hij een contract op zak heeft, rekent Pic zich echter nog niet rijk. “Ik weet dat dit pas het begin is”, zegt de aanstaande Formule 1-coureur. “Ik zal hard moeten werken om het meeste uit deze kans te halen, dus dat ga ik ook absoluut doen. Ik sta te trappelen om van de winter te gaan testen en me voor te bereiden op mijn Formule 1-debuut.”

Teambaas John Booth verwelkomt Pic uiteraard van harte als teamgenoot van vaste kracht Glock bij Marussia Virgin. “Charles is iemand die we al langer in de gaten houden en we hebben hem tijdens de afgelopen Young Driver Test eens goed onder de loep genomen. Charles heeft ons toen danig weten te imponeren door zich continu te verbeteren en vooral uit te blinken tijdens racesimulaties.”

“De wintertests staan al bijna voor de deur, dus het is kort dag voor Charles om overal aan te wennen, maar hij is een zeer toegewijde jongeman en is erg volwassen voor zijn leeftijd. Ik twijfel er dan ook niet aan dat hij zich van de winter helemaal klaar zal maken voor zijn debuut.”

D’Ambrosio, van wie Virgin nu dus afscheid neemt, wordt door Booth tot slot ook nog bedankt voor bewezen diensten: “Hij heeft een belangrijke bijdrage aan ons team geleverd en hard gewerkt, waarvoor we hem zeer dankbaar zijn. Jérôme heeft een spannende toekomst voor de boeg en we wensen hem al het mogelijke succes toe.”