Virgin-coureurs Timo Glock en Jérôme d’Ambrosio blikken vooruit op de race in Hongarije. Voor Glock wordt het een weerzien met één van zijn favoriete circuits, waar hij mooie herinneringen aan heeft.

“Ik heb in 2008 mijn eerste podiumplek in de Formule 1 geboekt op de Hungaroring, dus het is een circuit waar ik speciale gevoelens voor koester”, legt de coureur die zijn Toyota destijds naar de tweede plek stuurde uit.

“Budapest is bovendien een mooie stad en de sfeer op het circuit is ook altijd erg goed, terwijl de baan zelf fysiek zwaar en ook technisch uitdagend is”, vervolgt Glock. “Het is een circuit waar je, naarmate het weekend vordert, steeds meer grip kunt vinden. Je moet daar dus ook rekening mee houden bij het afstellen van de auto voor de race, hetgeen ook weer een uitdaging op zich is.”

Teamgenoot d’Ambrosio reed nog niet eerder met een Formule 1-auto op de Hungaroring en heeft zich voor het aanstaande weekend ten doel gesteld zijn kwalificatie te verbeteren: “Dat is namelijk een belangrijk verbeterpunt voor me, zeker aangezien een goede startpositie er natuurlijk voor zorgt dat je meer mogelijkheden hebt tijdens de race.”

“Ik ga daarom hard werken en mijn best doen ervoor te zorgen dat alles op zijn plaats valt”, benadrukt de Belg, die de Hungaroring vergelijkt met het circuit van Monaco: “Het is er bochtig, hobbelig en – buiten de ideale lijn – heel stoffig. Ik denk echter dat we er wel goed kunnen presteren, want de auto deed het in Duitsland ook prima, dus we nemen een positief gevoel mee naar Budapest.”