Robert Wickens krijgt van Virgin de kans om in Abu Dhabi de eerste vrije training op zich te nemen. De Belg Jérôme d’Ambrosio moet de ochtendsessie uitzitten.

Wickens won dit seizoen de titel in de Formula Renault 3.5 en vervult daarnaast een rol als derde coureur bij Virgin. De Canadees – die een beschermeling is van Virgins grootaandeelhouder Marussia – mocht tot op heden enkel een rechtelijntest afwerken voor het team, maar mag in Abu Dhabi dus echt aan de slag.

“Ik vind het geweldig dat ik de kans krijg om tijdens het raceweekend in Abu Dhabi voor het team in actie te komen”, jubelt Wickens. “Dit jaar wordt steeds maar beter voor me en ik kan Marussia niet genoeg bedanken voor alle steun die ik van ze krijg.”

“Dat ik deze training mag gaan doen, is de volgende grote stap in mijn carrière”, stelt de 22-jarige coureur. “Ik hoop dat ik tijdens de training mijn steentje kan bijdragen door goede feedback te geven en het team zo te helpen.”

Virgin-teambaas John Booth geeft aan dat de test vooral als een beloning voor Wickens gezien moet worden. “Robert heeft een geweldig jaar achter de rug en het is één van de speerpunten van ons talentenontwikkelingsprogramma dat we onze rijzende sterren belonen door ze Formule 1-kilometers te geven.”

Dat D’Ambrosio tijdens de eerste training in Abu Dhabi aan de kant moet blijven, schaadt de kansen van de Belg tijdens dat weekend niet, zo denkt Booth: “Jérôme kent de baan goed, want hij heeft er vorig jaar een vrijdagtraining afgewerkt en is er daarna tijdens de Young Driver Test in actie gekomen. Het Yas Marina Circuit is daarom de ideale plek om Robert nu te laten testen.”

Tijdens de Young Driver Test van dit jaar komt Wickens overigens sowieso één dag in actie voor het team van Renault, als prijs voor het winnen van de Formula Renault 3.5. Daarnaast is de kans groot dat hij ook nog de kans krijgt om één of meer dagen voor Virgin te testen.