Timo Glock zette in beide vrije trainingen de 21e tijd neer, terwijl Virgin-teamgenoot Jérôme D’Ambrosio beide keren een plaatsje lager eindigde.

“Vanmorgen hebben we ons op de aerodynamica geconcentreerd”, zegt Glock. “In de middagsessie hebben we naar de afstelling gekeken en wat dingen bedacht voor morgen. De banden vormen ons grootste struikelblok op het moment. Ik kan er moeilijk mee uit de voeten.”

Ook D’Ambrosio hield zich ’s ochtends voornamelijk bezig met het testen van de aerodynamica en ging pas in de tweede sessie aan de slag met de set-up van de auto. “Tijdens de middagsessie hebben we een mooi programma afgewerkt”, aldus de Belg. “Al met al was het een goede dag.”

De omschakeling van de aerotest naar het gebruikelijk werk kostte bij D’Ambrosio wel wat langer dan gepland. “Er was een klein probleem met de afstelling van de stuurkolom”, verklaart teambaas John Booth. “Verder was het een positieve dag. We waren minder snel dan de afgelopen races, maar we verwachten dat morgen recht te kunnen zetten.”