In de eerste sessie stonden beide HRT-coureurs nog voor ze, maar in de tweede training in Abu Dhabi eindigden Timo Glock en Jérôme d’Ambrosio ‘gewoon’ weer voor de coureurs van de Spaanse formatie.

“Vanochtend had ik een technisch probleem dus ik moest even wachten voor ik aan het werk kon”, aldus Glock. “Het was dus een lastige eerste training. De auto was niet goed en had een andere afstelling nodig dan voorheen. Het was moeilijk om veel uit de auto te halen. Vervolgens moest ik in de slotfase wat systemen nalopen dus daarom kon ik mijn tijd niet verder verbeteren.”

“Een goede start was het dus niet. In de tweede training volgden we weer een normaal programma. Wijzigingen aan de afstelling betaalden zich uit. De auto werd beter bestuurbaar. Het was goed om Robert (Wickens, World Series-kampioen, red.) achter het stuur te zien vandaag. Dat heeft hij wel verdiend na zijn kampioenschap. Het moet een fantastische dag voor hem zijn geweest.”

Dat betekende dat onze zuiderbuur D’Ambrosio zijn stoeltje eventjes moest afstaan. “Het was een drukke tweede training waarin we zoveel mogelijk ronden wilden rijden. Ik probeerde zoveel mogelijk informatie te verzamelen en tegelijkertijd de afstelling nauwkeurig te perfectioneren. We zijn de juiste richting ingeslagen en hebben morgen een goede dag.”

Wickens gaf in de ochtendtraining een halve seconde toe op Glock. “Dit was fantastisch. Een goede ervaring en alles voelde goed. Ik loop al een tijdje mee met het team en voelde mij op mijn gemak. Ik ging elke ronde sneller. Dit was een veelbelovende eerste sessie. Ik zat in de buurt van Timo en ik kan alleen maar blij zijn met hoe ik het heb gedaan. Ik kan niet wachten om volgende week tijdens de talententest weer achter het stuur te kruipen.”