Virgin heeft afgelopen zondag een productieve rechtelijntest afgewerkt op het testcircuit van Idiada in Spanje, zo verklaart de renstal zelf.

Het doel van de test was om de updates die men in Turkije al op de auto had, maar daar niet naar wens functioneerden, goed onder de loep te nemen.

Volgens teambaas John Booth is de test prima verlopen en heeft deze veel nuttige informatie opgeleverd: “Het was een productieve test voor ons en we hebben het potentieel van onze doorontwikkelingen beter leren begrijpen”, verklaart hij. “We verwachten nu tijdens de Grand Prix van Spanje verdere progessie te zien.”

De coureur die achter het stuur zat tijdens de rechtelijntest, was de jonge Brit Adrian Quaife-Hobbs. De twintigjarige GP3-coureur mocht voor het eerst aan de Formule 1 ruiken en dat is hem goed bevallen: “Vanaf het moment dat je begint met karten, droom je erover om in een Formule 1-auto te rijden. Dit was dan ook een fantastische ervaring voor me.”

“Ik kan het team van Virgin niet genoeg bedanken voor deze kans. Het was mooi om van dichtbij mee te maken hoe een Formule 1-team werkt en dit is een ervaring die natuurlijk naar meer smaakt”, vervolgt Quaife-Hobbs, die tevens het gevoel heeft zijn steentje te hebben bijgedragen, hetgeen teambaas Booth onderschrijft: “Adrian heeft zich snel aangepast aan de auto en het team. Hij mag tevreden zijn met zijn eerste werkdag in de Formule 1.”