Als het aan Graeme Lowdon – de CEO van Virgin Racing – ligt, verandert de rijdersbezetting van zijn team niet en rijden Timo Glock en Jérôme d’Ambrosio ook in 2012 voor de Russisch-Engelse formatie.

Lowdon vertelt aan The Star dat zowel de Duitser als de Belg wat hem betreft ook volgend seizoen weer voor Virgin uitkomen: “We zijn heel tevreden over onze beide coureurs en zijn niet van plan veranderingen door te voeren voor 2012.”

“Het is natuurlijk niet ongewoon om je rijdersbezetting per jaar te wijzigen, maar het feit is dat we momenteel twee coureurs onder contract hebben staan die gewoon erg goed zijn.”

De Virgin-topman geeft verder aan dat de onderhandelingen met de belangenbehartigers van D’Ambrosio – het Gravity Management van Renault-teambaas Eric Boullier – al begonnen zijn. “Ik heb in Silverstone met Jérôme’s manager gesproken”, bevestigt Lowdon, die ook gelijk de geruchten ontkent dat Boulllier naar een ander team zoekt voor zijn pupil: “Dat is simpelweg niet waar.”

Wat Glock betreft ligt de zaak wellicht iets anders. Lowdon heeft goede hoop dat hij blijft, zeker nu Virgin een samenwerkingsverband met McLaren is aangegaan, maar realiseert zich ook dat de coureur ambities heeft: “We kennen zijn persoonlijke doelen, maar gaan open met elkaar om. Als hij met iemand anders in gesprek treedt, zijn wij de eerste die daarvan horen.”