Net als Kimi Räikkönen keert Romain Grosjean na twee jaar afwezigheid terug in de Formule 1. De Fransman is nu volwassener en wil volop genieten van de Formule 1, de grootste passie in zijn leven.

 

In de periode tussen 2009 en 2012 werd Grosjean kampioen in de GP2. Promotie naar de F1 was daarop een logisch vervolg. Lotus, voorheen Renault, wilde hem graag een nieuwe kans geven. En daar is de Zwitserse Fransman maar al te blij mee.

 

“Het begint nu pas een beetje te bezinken”, zegt Grosjean over zijn promotie naar de F1. “Dit is een fantastische uitdaging. Het team heeft een goede line-up. Hopelijk kunnen Kimi en ik wat speciaals doen. Ik probeer zo vaak mogelijk in de fabriek te zijn om klaar te zijn voor het testwerk.”

 

“Ik ben, vergeleken met 2009, twee jaar ouder! Geen groot verschil. Ik heb me vooral verbeterd in de kleine dingetjes, zoals volwassenheid. Ik heb in 2009 veel geleerd om verder te groeien. Het was een lastige, maar goede periode voor mij. Ik bekijk het leven nu een beetje anders. Nu wil ik genieten van mijn grootste passie: racen in de F1.”

 

“Ik hoop dat de E20 een goede auto is. Na de eerste test kom ik met een mooie bijnaam. Daarna gaan we de wagen met elke ronde proberen te verbeteren.”