John Booth, oud-teambaas van het Manor Formule 1-team, gaat als director of racing aan de slag voor Toro Rosso, het team van Max Verstappen.

Booth gaat die functie op consultancy basis invullen, maar de Engelsman gaat daar wel gelijk komend raceweekend, bij de Grand Prix van Rusland, al mee beginnen.

“Het is een eer me bij zo’n competitief en goed opgezet team als Toro Rosso aan te sluiten”, vertelt Booth. “Het is een team dat in korte tijd veel heeft bereikt en ik verheug me erop in Sotsji met het team en Franz aan het werk te gaan.”

Die Franz is Franz Tost, de teambaas van Toro Rosso. Hij verwelkomt de ervaren Booth graag bij de Italiaanse renstal: “Ik ken John al jaren en ben er blij mee dat hij zich bij ons heeft gevoegd”, laat Tost weten.

“De Formule 1 wordt steeds complexer, dus het is niet langer genoeg om – zoals bij ons al het geval is – alleen over een goede auto en talentvolle coureurs te beschikken”, weet Tost.

“Met al zijn ervaring kan John het team echter ongetwijfeld helpen om nog efficiënter te werken tijdens de raceweekends en nog meer een team te worden om rekening mee te houden”, licht Tost de komst van Booth toe.

Booth was tot eind vorig jaar teambaas van Manor en daarvoor van Manor-voorgangers Marussia en Virgin. In de jaren daarvoor was hij met Manor werkzaam in de opstapklassen.

Samen met Graeme Lowdon runt Booth momenteel ook het Manor-team in het World Endurance Championship, maar dat staat verder compleet los van het Manor Formule 1-team.