In navolging van de gemeente van Valencia, die over een nieuwe deal voor de aldaar gehouden Grand Prix van Europa wil onderhandelen, bezint ook de overheid van Catalonië zich op de toekomst van de Grand Prix in Barcelona.

 

“Het organiseren van de Grand Prix of motorsport-races kan wel eens een twistpunt worden”, verklaart Andreu Mas-Colell, de Catalaanse minister van Economische Zaken tegenover radiozender RAC1.

 

“Het is namelijk niet duidelijk of we deze evenementen nog wel kunnen betalen”, legt Mas-Colell uit, waarna hij aangeeft dat de races ‘niet de eerste zaken’ zijn die op de nominatie staan om geschrapt te worden: “Maar in het huidige economische klimaat moeten we goed kijken hoe we ons geld uitgeven”, waarschuwt hij desalniettemin.

 

Het schrappen van de Grand Prix is hoe dan ook geen gemakkelijke beslissing, aangezien de toekomst van de Grote Prijs op het nabij Barcelona gelegen Circuit de Catalunya in principe tot en met 2016 contractueel vastligt.

 

Om die reden is het volgens Mas-Colell dan ook zaak alles eerst goed door te rekenen en is het zeker niet uitgesloten dat de race – ondanks de financiële belasting die deze oplevert – gewoon behouden blijft. “Want sommige contracten zijn duurder om te ontbinden dan uit te dienen”, weet hij.