In zijn tweehonderdste race pakte hij zijn tweeëntwintigste overwinning. Door zijn zege in Singapore staat hij nu weer op de eerste plek in de tussenstand. Zou het dan toch…?

Na de race feliciteerde Lewis je direct en prees je op het podium. Dat is niet altijd zo met jullie. Heeft dat je verrast?
“Nee, want het respect is er altijd tussen ons, net zoals het er altijd is geweest. Dat is normaal.”

Dit is de derde keer dat je met Lewis om de titel strijdt. Wat heb je van de voorgaande jaren geleerd?
“De ervaring helpt het meest. Been there, done that. We zijn nu al zo lang in deze strijd verwikkeld, dat ik me weinig anders kan herinneren. Althans, zo voelt het! Maar hoewel de ervaring het belangrijkste is, wordt het er niet makkelijker op, want met Lewis is het altijd een zware strijd.”

www.sutton-images.com Nico Rosberg (GER) Mercedes-Benz F1 W07 Hybrid and Lewis Hamilton (GBR) Mercedes-Benz F1 W07 Hybrid collide on the last lap at Formula One World Championship, Rd9, Austrian Grand Prix, Race, Spielberg, Austria, Sunday 3 July 2016.

Foto: Sutton Images

Met zes races te gaan sta je weer aan kop in het kampioenschap, met acht punten voorsprong. Denk je nu: ik kan de titel pakken?
“Nee, ik kijk niet naar de punten.”

In zes van de afgelopen acht seizoenen werd degene die na Singapore aan kop stond kampioen…
“Ik hou me niet bezig met dat soort statistieken; dat is totaal niet belangrijk voor me. Ik ben gewoon blij dat ik gewonnen heb, want daar kwam ik voor. Maleisië is de volgende race en ik wil dit goede gevoel graag vasthouden, dus ik ga proberen daar ook te winnen.”

Hoeveel races moet je nog winnen voor je durft te zeggen: ik word wereldkampioen?
“Ha, het gaat toch goed zo, waarom zou ik dan wat anders doen?”


F1 14 Cover

Lees meer over Nico Rosberg en de strijd met Lewis Hamilton in de nieuwste editie van Formule 1. Daarin ook een uitgebreid, exclusief achtergrondverhaal over de ‘BV Verstappen’ en een openhartig interview met Kimi Räikkönen. Verder kruipen we achter het stuur van een Tyrrell P34, de legendarische zeswieler uit de jaren 70. Dat en meer in Formule 1 editie 14, die nu in de winkel ligt. Je kunt ‘m ook hier bestellen.