*

0

Formule1

Vragenvuur: Pedro de la Rosa
| Eelco den Boer | Formule1

Vragenvuur: Pedro de la Rosa

Pedro de la Rosa heeft voor twee jaar getekend bij HRT. De Spanjaard legt uit wat zijn beweegredenen zijn om zich bij het achterhoedeteam aan te sluiten.

Wanneer ben je met HRT in contact gekomen?
“Ik heb een goede relatie met Luis Pérez-Sala. In juli hebben we het er voor het eerst over gehad. Aanvankelijk zag ik het niet zitten, maar per week kwam ik meer te weten en zag ik waar ze mee bezig waren en groeide de interesse om deel uit te maken van dit Spaanse project.”

Wat betekent het voor je dat je de eerste Spaanse coureur wordt die voor een Spaans team in de Formule 1 uitkomt?
“Het is een eer. Het kan niet mooier dan als Spanjaard voor een Spaans team te rijden. Hoewel ik me bewust ben van de enorme klus die we voor de boeg hebben, is het een fascinerende uitdaging.”

Wat trekt je aan in dit project?
“Vooral dat het een Spaans team is. Momenteel staan ze achteraan, maar er is enorm veel potentieel om te groeien. Wat me heeft overtuigd is de serieuze en realistische benadering van Luiz Pérez-Sala en Saúl Ruiz de Marcos. Ze hebben alles gedaan wat ze beloofden op een professionele en gedisciplineerde wijze, zonder er veel ophef over te maken.”

Welke rol speelde McLaren in het maken van deze beslissing?
“Ze hebben me geholpen deze stap te zetten. Ik had nog een contract als testrijder bij McLaren voor de komende jaren, dus zonder hun goedkeuring was dit niet mogelijk geweest. Afgezien van contractuele zaken, was ik hier niet geweest zonder de acht leerzame jaren bij McLaren. Ik ben nu een veel betere coureur dan toen ik in 2003 bij het team begon. Daarvoor kan ik ze niet genoeg bedanken.”

Zie je jezelf terugkeren naar McLaren, net als je deed na je dienstverband voor Sauber in 2010?
“Mijn toekomst is bij HRT. Ik ben iemand die een project waaraan ik ben begonnen ook wil afmaken.”

Wat denk je te kunnen bijdragen aan HRT?
“Boven alles ben ik toegewijd om hard te werken. Daarnaast heb ik veel ervaring opgedaan bij grote teams. Ik stap nu over naar een klein, bescheiden team. We moeten elkaar helpen te groeien, zodat Spanje trots kan zijn op het team.”

Wat zijn je doelen?
“Het is te vroeg om doelstellingen te formuleren. Het belangrijkste is om het fundament te leggen en daarop voort te bouwen. Daarbij moeten we trouw blijven aan onze kernwaarden: doorzettingsvermogen, inzet, vastberadenheid en bescheidenheid. Uit dat proces moet de auto voortkomen. We moeten hard werken om in ieder geval de andere nieuwe teams te verslaan.”

Neem je persoonlijke sponsoren mee naar HRT?
“Het streven is om verder te gaan met de sponsoren die me altijd hebben gesteund.”

Je maakte twaalf jaar geleden je debuut in de Formule 1 en bent nog altijd actief. Wat is je geheim?
“Goed slapen en elke ochtend opstaan met de kracht en het verlangen om alles te geven. Dit kan alleen als je gemotiveerd bent. Dit seizoen, bij de Grand Prix van Singapore, keek ik mezelf aan in de spiegel en zei ik: ‘Ik wil niet nog een jaar aan de pitmuur zitten en kijken hoe de andere coureurs voorbij rijden’. Dat detail is me bijgebleven en geeft goed aan hoe ik in elkaar zit.”

Hoe belangrijk is het voor de Spaane autosport om een Spaans team in de koningsklasse te hebben?
“Zoals ik enkele jaren geleden al zei, was het het enige dat nog ontbrak. We hebben al de beste fans ter wereld, een tweevoudig wereldkampioen en sterke internationale bedrijven. Een Formule 1-team is daar een mooie aanvulling op. We maken momenteel een economische crisis mee en het is belangrijk om samen sterk te staan. HRT biedt werkgelegenheid en dat doet me deugd.”

Heb je een boodschap voor de Spaanse fans?
“Ik hoop dat ze net zo blij zijn als ik ben. Ik heb hetzelfde goede gevoel als toen ik te horen kreeg dat ik mijn Formule 1-debuut zou maken. Het doel is niet om te winnen, maar om te groeien.”

Dit interview is beschikbaar gesteld door de persafdeling van HRT

Meer nieuws

Vorig bericht | 23-11-2011 - 16:02 FIA wijst één DRS-zone aan voor Brazilië Lees het volledige bericht

Volgend bericht | 24-11-2011 - 09:21 Vragenvuur: Saúl Ruiz de Marcos (HRT) Lees het volledige bericht

Vorige Volgende

Reacties
  • Formule 1 nr. 15 is uit!
  • Formule 1 nr. 14 is uit!
  • Formule 1 nr. 13 is uit!
  • Formule 1 nr. 12 is uit!
  • Formule 1 nr. 11 is uit!
In de nieuwste Formule1:

Max Verstappen wint in Maleisië | Hamilton heeft titel voor het grijpen | Pech bij Ferrari | De racewortels van Gilles Villeneuve Bestel de nieuwste Formule1 Word abonnee

Formule1

GP Verenigde Staten 2017

Details

  • CircuitCircuit of the Americas

  • LocatieVerenigde Staten

  • Aantal rondes56

  • Afstand per ronde5,513 kilometer

  • Totale afstand308,405 kilometer

Circuit of the Americas