Sauber-coureur Sergio Pérez behaalde in Maleisië zijn eerste podiumplaats uit zijn nog jonge carrière. Op weg naar huis vond hij gelukkig nog tijd voor een interview.

 

Is het al een beetje tot je doorgedrongen dat je jouw eerste podiumfinish hebt behaald?

“Ik moet eerlijk toegeven dat ik nog helemaal geen tijd heb gehad erover na te denken. In de Formule 1 gebeurt alles zo snel. Ik ben vrij snel na de race vertrokken. Niet eens direct naar huis toe, maar met een tussenstop in Dallas. Natuurlijk was het een mooie race en natuurlijk is het een geweldig gevoel, maar tegelijkertijd is er ook de teleurstelling dat ik had kunnen winnen, hoewel we nooit weten wat er daadwerkelijk gebeurd zou zijn. Ondertussen ben ik me er wel degelijk van bewust dat we een fantastisch resultaat hebben behaald in Maleisië. Het is ontzettend motiverend voor het team. Ik ben dan ook erg blij voor alle teamleden, ze werken er immers hard genoeg voor.”

Wat verwacht je van je thuiskomst in Guadalajara?

“Geen idee. Wat dat betreft is er geen pijl te trekken op Mexicanen.”

Zelfs de Mexicaanse president Felipe Calderón heeft je gefeliciteerd. Heb je alle gelukswensen al kunnen lezen?

“Ik heb er al heel veel kunnen lezen en het is geweldig om ze te krijgen. Het is fijn om zoveel steun te krijgen, zeker als het uit je thuisland komt. Het is een beloning voor al het harde werk dat ik in mijn carrière heb moeten stoppen. Dat is niet altijd even makkelijk geweest. Ik wil dan ook iedereen bedanken voor de steun.”

Hoe zien de komende dagen er voor jou uit?

“Ik kijk er natuurlijk naar uit om naar huis te gaan en al mijn familie en vrienden weer te zien. Ik zal me moeten voorbereiden voor de volgende races, aangezien we nog een lang seizoen voor de boeg hebben. Daarom zal ik in contact blijven met de technici, zodat we goed kunnen evalueren wat er nog verbeterd dient te worden.”

Wat is nu je volgende doel?

“We moeten ons als team blijven verbeteren, evenals de auto. We moeten daarbij realistisch blijven. De race in Maleisië bracht een hoop onverwachte omstandigheden met zich mee, waar we optimaal van hebben weten te profiteren. Uiteindelijk wil ik natuurlijk races winnen en ik ben er van overtuigd dat me dat ooit gaat lukken. Het liefst natuurlijk dit jaar al.”

 

Dit interview is beschikbaar gesteld door de persafdeling van Sauber.