Giedo van der Garde heeft een vrij goede kwalificatie doorgemaakt in India. Hoewel het in zijn ogen zelfs nog ietsje sneller had gekund, bleef hij zijn teamgenoot Charles Pic toch ruim voor.

Van der Garde kwalificeerde zich in zijn Caterham als twintigste, net meer dan een tiende achter achterhoede-rivaal Jules Bianchi, maar een ruime 0.382 voor zijn eigen teamgenoot Pic.

Reden voor tevredenheid, aldus: “Ik heb vrijwel alles uit de auto gehaald”, beaamt de Nederlander. “Na een aardige eerste run, besloten we in run twee voor slechts één vliegende ronde te gaan, want dat leek ons wel genoeg om de tijd te halen die we voor ogen hadden.”

“Dat de banden tijdens mijn snelle ronde in de eerste sector nog niet helemaal op de top van kunnen presteerden, heeft me wellicht één of twee tienden gekost, maar mijn tweede en derde sector waren zo goed als optimaal.”

Bianchi ging dus nog wel onder de tijd van Van der Garde door, wat met een extra rondje van de Nederlander misschien niet was gebeurd, maar op het Buddh International Circuit is bandenmanagement de sleutel tot succes en voor morgen maakt Van der Garde zich sowieso niet al te bezorgd, want hij denkt de strijd in de achterhoede dan wel in zijn voordeel te kunnen beslissen.

“We weten dat we voor morgen een race pace hebben die goed genoeg is om weg te lopen bij onze rivalen (van Marussia, red.), dus we zullen nog wel zien hoe het dan uitpakt.”

Pic
Pic kwam er vandaag zoals gezegd niet aan te pas tegenover Van der Garde. Daar heeft de Fransman, die Max Chilton nog wel voor wist te blijven, de volgende verklaring voor: “Ik had gedurende mijn snelle rondje helaas last van verkeer, waardoor ik niet zo snel was als ik had kunnen zijn. De 21e plaats is daardoor mijn deel.”