Nog lang geen noodweer maar wel een natte baan. Nico Rosberg rijdt de snelste tijd, Max Verstappen is zevende.

Het is nat als de vrije training begint, maar van een noodweer zoals aangekondigd is geen sprake. De coureurs gaan in eerste instantie naar buiten op de ‘full wets’, te herkennen aan de blauwe letters, maar al snel schakelen ze over op intermediates (met groene letters).

Pastor Maldonado heeft in zijn verkenningsrondje schakelproblemen. Hij keert niet meer terug de baan op. Kimi Räikkönen krijgt de waarschuwing dat hij weleens remproblemen kan hebben. Felipe Massa is verantwoordelijk voor de eerste spin van het weekend.

Nico Rosberg leidt na een half uur de tijdenlijst, gevolgd door Ricciardo en Hamilton. De Toro Rosso’s wachten lang om een volledige ronde af te leggen. Alleen Maldonado en Massa hebben nog geen tijd neergezet als Verstappen en Sainz dat doen. De Spanjaard is 7e, Verstappen 8e.

Zoals gebruikelijk in een natte vrije training gebeurt er weinig. Nico Rosberg verbetert zijn eigen snelste tijd tot 1:53.989 en ligt daarmee meer dan een seconde voor op de twee Red Bulls, die niet de nieuwe, verbeterde Renault-motor achterin hebben liggen. Waarschijnlijk wordt die pas in
Brazilië ingezet. Carlos Sainz is slechts fractioneel langzamer dan Ricciardo. De eerste acht plaatsen worden bezet door de coureurs van Mercedes, Ferrari, Red Bull en Toro Rosso.

Jenson Button rijdt de meeste rondjes, twintig. Rosberg heeft slechts zeven rondjes nodig voor zijn snelste tijd. De achterste plaatsen worden bezet door de twee Saubers en de twee Manors.