Het noodweer hing al in de lucht, maar waar het tijdens VT1 uitbleef, daar viel de regen kort daarna met bakken naar beneden. Tel er onweer bij op, en de wedstrijdleiding kon niet anders dan VT2 afgelasten.

Kort na de eerste vrije training breken de wolken boven het Circuit of the Americas open. Het noodweer was al voorspeld, maar nadat het tijdens de eerste vrijdagtraining enigszins verrassend achterwege bleef, wordt dit als VT2 eigenlijk gehouden moet worden meer dan goedgemaakt.

De regen is daarbij het ergste nog niet: doordat het ook dondert en – vooral – bliksemt, kunnen de baansuppoosten niet langs het circuit gaan staan. Dat levert uitstel op, wat uiteindelijk afstel wordt. Want hoewel de regen kort afzwakt, neemt deze daarna weer toe. Ongeveer een uur nadat VT2 had moeten beginnen, stelt de wedstrijdleiding daarop vast dat het er niet naar uitziet dat de reddingshelikopter de komende twee uur kan vliegen. Aangezien dat wel vereist is, wordt de training afgelast.

De laatste beelden uit Austin laten wel zien dat er echt niet gereden kan worden. Het circuit staat blank, dus zelfs als de reddingshelikopter had kunnen vliegen, had het weinig zin gehad. Aangezien de weersvoorspelling voor zaterdag hetzelfde is, wordt gevreesd of VT3 en de kwalificatie wel gehouden kunnen worden. Als het zo blijft, moet er mogelijk zondagochtend gekwalificeerd worden, maar het blijft vooralsnog afwachten wat het weer doet.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. statistics, marketing Wijzig uw instellingen om deze content te zien.