Ook in de tweede vrije training blijft Mercedes de toon aangeven. Lewis Hamilton is opnieuw de snelste man, terwijl Rosberg na zijn pechvolle ochtendsessie de tweede plek opeist. Vettel rijdt helemaal niet.

Al voor de tweede training begint, maakt Red Bull Racing bekend dat Sebastian Vettel vandaag niet meer in actie zal komen. De Duitser kampte vanmorgen met een elektrisch probleem dat niet op tijd verholpen kan worden voor de middagtraining.

In die training geven de twee Mercedessen opnieuw de toon aan. Nadat Nico Rosberg vanmorgen een deel van de training moest toekijken, kan de Duitser nu 36 ronden rijden. Anderen hebben een minder voortvarende middag. Romain Grosjean moet na 26 rondjes stoppen omdat zijn remmen niet goed meer werken, terwijl zijn teamgenoot Pastor Maldonado na 42 rondjes met een kapotte versnellingsbak naar binnen gehaald wordt.

Jean Eric Vergne haalt de pits helemaal niet: zijn Toro Rosso verliest een wiel, terwijl Max Chilton een zeldzaam foutje maakt en strandt in de grindbak van bocht vier.

Achter de Mercedessen maakt Daniel Ricciardo opnieuw indruk. Hij geeft weliswaar bijna een seconde toe op Hamilton, maar blijft wel de als vijfde geplaatste Fernando Alonso ruimschoots voor. Van daaruit lopen de verschillen snel op: de als zesde geplaatste Kevin Magnussen is al 2,2 seconden langzamer, terwijl de twee langzaamste coureurs, het Caterham-duo Kobayashi en Ericsson, zelfs trager zijn dan de snelste GP2-coureurs die vanmorgen hun eerste training hebben afgewerkt.

De volledige uitslag