Lewis Hamilton heeft ook in de tweede vrije training voor de Grand Prix van Oostenrijk de snelste tijd genoteerd. Max Verstappen blijft op de vijfde plaats steken.

Sergej Sirotkin moest in de ochtendtraining zijn auto afstaan aan Robert Kubica, dus gaat bij aanvang van de tweede sessie direct de baan op om aan zijn voorbereiding op de Grand Prix van Oostenrijk te beginnen.

De slechte ochtend van McLaren, vol schade, problemen en langzame tijden, wordt bekrachtigd met een boete van 10.000 dollar omdat Stoffel Vandoorne in de eerste training werd weggestuurd op het pad van Sebastian Vettel, die nog maar net op tijd kon remmen om een aanrijding te voorkomen. Voor Vandoorne gaat het ’s middags iets beter met een toptienklassering. Alonso brengt wederom meer tijd in de pitbox door dan op de baan.

Sauber komt een stuk competitiever voor de dag, maar zowel Charles Leclerc als Marcus Ericsson maakt nog wel enkele schoonheidsfoutjes. Ze zijn zeker niet de enige. Zo volgt Carlos Sainz hetzelfde karrespoor als Ericsson door en langs de grindbak. Pierre Gasly haalt de ontsnappingsroute niet, nadat hij zijn ophanging heeft stuk gereden op de kerbs en graaft zichzelf in. De sessie wordt even onderbroken om de Toro Rosso weg te slepen.

Ook Lewis Hamilton is niet geheel foutloos, maar hij noteert wel de snelste tijd van de dag. Teamgenoot Valtteri Bottas moet twee tienden toegeven. Sebastian Vettel staat op een kwart tel op de derde plaats, voor het Red Bull-duo Daniel Ricciardo en Max Verstappen. Kimi Räikkönen is wederom zesde, vlak voor Ferrari-klanten Romain Grosjean en Kevin Magnussen, die aan het eind van de sessie nog even wordt tegengehouden door een wiel dat niet goed is gemonteerd.