Ferrari-coureur Kimi Räikkönen heeft de tweede vrije training in Bahrein als snelste afgesloten. Red Bull-rijder Max Verstappen kreeg de vijfde tijd op de klokken.

Nadat Verstappen in de eerste training geen tijd wist neer te zetten wegens technische pech, ging hij in de tweede sessie vroeg de baan op. De Nederlander was ook de rest van de training druk bezig kilometers te maken, al kleurde hij een paar keer buiten de lijnen – onder meer door wijd en/of flink over de kerbstones te gaan. Met zijn eerste run op super softs, na daarvoor op de gewone soft-banden onderweg te zijn geweest, sprong hij naar P5 en die plek (op negen tienden afstand van P1) hield hij ook vast tot het einde.

Verstappen in actie in Bahrein. De Nederlander kreeg een compliment (“heel goed”) van zijn team voor zijn long run.

Verstappen maakte die run toen de training zo halverwege was. De snelste tijd was toen reeds gezet door Räikkönen, een 1:29.817. De Fin was de eerste coureur van de mannen vooraan die er op super softs voor ging. Teamgenoot Sebastian Vettel bleef op 0.011 van Räikkönens tijd steken, de Mercedes-coureurs keken tegen een achterstand van meer dan een halve seconde aan, met Valtteri Bottas voor titelverdediger Lewis Hamilton, die een wat rommelige sessie had. De Brit start bij de race door een gridstraf van vijf plaatsen (versnellingsbakwissel) in ieder geval niet van een van de twee voorste startrijen.

Ook voor Räikkönen was het overigens geen perfecte training: zo’n kwartier voor het eind parkeerde hij zijn Ferrari naast de baan. Ogenschijnlijk door een probleem met de bevestiging van één van de wielen. Er wacht hem en Ferrari hiervoor een onderzoek naar een unsafe release – het de baan op sturen van de auto in onveilige toestand. Mis ging het ook bijna tussen Bottas en Red Bulls Daniel Ricciardo, die eerder in de sessie bijna botsten toen Ricciardo snel onderweg was, maar dat de rustig rondrijdende Bottas niet was verteld. Sergio Pérez en Romain Grosjean raakten elkaar op het eind ook bijna, maar in beide gevallen bleven echte brokken dus uit. Er waren nog wel flinke spins van Marcus Ericsson (Sauber) en Williams’ Sergej Sirotkin.