Ferrari’s Kimi Räikkönen heeft de tweede vrije training in Singapore als snelste afgesloten. De Fin was net iets sneller dan Lewis Hamilton. Max Verstappen reed naar de derde positie.

De tweede vrije training in Singapore gaat van start onder kunstlicht. In tegenstelling tot VT1 gaan de drie topteams in de openingsfase van de tweede training wel met dezelfde tactiek aan de slag. Mercedes, Ferrari en Red Bull openen de sessie namelijk allemaal op ultrasoft.

Verstappen eindigt de training als derde.

Kimi Räikkönen is op die band de snelste van het veld met 1:40.510, nipt gevolgd door Max Verstappen en Daniel Ricciardo. Lewis Hamilton zit in die fase achter Vettel op de baan, verremt zich, schiet rechtdoor en mist de Ferrari op een haar na. Hij zet zijn Mercedes in de achteruit en kan zijn weg vervolgen. Bij Verstappens RB14 is even een rookpluim te zien, maar dat levert hem verder geen problemen op.

Na een half uur beginnen de eerste coureurs aan een run op hypersofts. Voor Mercedes is dit de eerste rijtijd op de roze band, omdat zij in VT1 nog niet op de zachtste compound reden. Bottas bijt van de topteams het spits af en rijdt 1:39.368, waarmee hij direct sneller is dan de toptijd van vanochtend. Hij komt daarbij wel een eind buiten de baan in de laatste bocht, maar duidelijk is dat de rondetijden nog een stuk sneller kunnen. Teamgenoot Hamilton laat dat als eerst zien en rijdt 1:38.710, maar ziet Räikkönen daar meteen onderdoor duiken met 1:38.699.

Problemen bij Stroll: zijn achterrem vat vlam.

Vettel doet ook een gooi naar de snelste tijd, maar raakt net voor start-finish de muur en stuurt zijn auto dan maar meteen de pits in. Zijn monteurs kunnen aan het werk, want de Ferrari heeft een lekke radiateur. Vettel keert dan ook voortijdig terug naar de paddock en komt niet meer in actie. Een duur foutje van de Duitser, die de training daardoor als negende afsluit met slechts twaalf ronden achter zijn naam.

Red Bull kan op hypersoft het tempo niet volgen in Singapore. Ricciardo zet als eerst een tijd met 1:39.309. Verstappen is een fractie sneller en rijdt 1:39.221. Beide mannen zijn dus sneller dan in de eerste vrije training, maar blijven steken op een halve seconde van Räikkönens snelste tijd.

Na de kwalificatieruns volgen de racesimulaties. De meeste coureurs werken die af op hypersofts. Lance Stroll heeft daarbij wat problemen met zijn achterrem die vlam vat tijdens het rijden. De Williams-rijder haalt de pits, waar de brand geblust wordt. Stroll en Vettel zijn daardoor de enige coureurs die geen racesimulatie kunnen afronden. Ook Marcus Ericcson blijft niet vrij van problemen. Hij spint voor de neus van Fernando Alonso, maar beiden komen met de schrik vrij.