Na een angstaanjagend ongeluk dat gelukkig goed afloopt, wordt de tweede vrije training na iets meer dan een uur stilgelegd en niet meer hervat.

In de kerbstone van bocht dertien raakt een rooster van een afvoerputje los. Het ding steekt recht omhoog als Romain Grosjean er in volle snelheid overheen rijdt. De achterband van de Haas klapt, en Grosjean spint met een flinke vaart de bandenstapels in. De doktersauto komt ter plaatse kom Grosjean te controleren, maar de Fransman is in orde.

De training wordt stilgelegd om racedirecteur Charlie Whiting in de gelegenheid te stellen de betreffende kerb te onderzoeken. Tot nader order is het programma van vandaag afgeblazen.

Tot het incident is Sebastian Vettel de snelste man op de baan, voor Kimi Räikkönen en de Red Bulls van Ricciardo en Verstappen. Lewis Hamilton komt niet verder dan de zesde plaats, Bottas eindigt als zevende. Beide Mercedes-coureurs hebben in het begin van de training een uitstapje door het grind. Bottas schiet er af in bocht 11, Hamilton crosst even later in de combinatie van bocht 7 en 8 door de zandbak. Beide coureurs kunnen terugkeren naar de pits en even later hun training hervatten.