Fernando Alonso, die bij aanvang van de sessie al uitermate ontspannen oogt, heeft het ook op de baan naar zijn zin. Hij maakt nog wel een foutje, maar rijdt daarna gewoon de snelste tijd.

Nadat de rookies de baan hebben schoongereden, opent Mark Webber het bal. Hij duikt als eerste dit weekend onder de 1:34. Kimi Räikkönen blijft daar net boven, terwijl teamgenoot Romain Grosjean een onschuldig uitstapje maakt. Hij herpakt zich snel en pakt zelfs de snelste tijd af van Webber.  

Ondertussen klimmen ook de Ferrari’s en Force India’s op in de ranglijst. Het is echter Sebastian Vettel die halverwege de sessie de koppositie overneemt. Pardoes spint Fernando Alonso van de baan in bocht twee. Hij komt de schrikt snel te boven en rijdt rustig uit de grindbak en draait zijn Ferrari gecontroleerd weer in de goede richting. 

Met nog een kwartier te gaan klimt Lewis Hamilton op van de tiende naar de tweede plaats. Zijn teamgenoot Nico Rosberg blijft steken op de vijfde plaats. Grosjean en Alonso staan nog tussen de Mercedessen.

In de altijd drukke slotfase lichten de groene en paarse tijden in hoog tempo op. Alonso verdringt Vettel van de eerste plaats en Räikkönen sluit aan op de derde plek, maar moet die al snel weer afstaan aan Webber. De verschillen in de toptien zijn klein. Tiende man Nico Hülkenberg staat op minder dan zeven tienden en ook de nummers elf en twaalf, Felipe Massa en Jenson Button, staan nog binnen een seconde. 

Marussia ondervindt veel problemen met KERS, dat ze dit seizoen voor het eerst gebruiken, waardoor Jules Bianchi en Max Chilton veel waardevolle rijtijd verliezen. Dat geeft de Caterhams de kans hun directe rivalen achter zich te houden. Dat Charles Pic sneller is dan Giedo van der Garde is niet verwonderlijk, aangezien de Fransman over een nieuwere specificatie beschikt. Esteban Gutiérrez eindigt helemaal onderaan de tijdenlijst. De Mexicaan rijdt wel de meeste ronden van iedereen, dus concentreert zich waarschijnlijk op de raceafstelling. Hamilton besluit de sessie met een lekke band. 

Bekijk hier de volledige uitslag