Williams sluit de afsluitende vrije training af op de eerste (Bottas) en derde (Massa) plaats. Hamilton eindigt als tweede, Rosberg als vijfde.

De Red Bull Ring heeft twee punten waar de coureurs hardnekkig op zoek zijn naar de juiste afstelling: de eerste en de achtste en voorlaatste bocht, de Rindt Kurve. Dat zijn de plekken waar coureurs keer op keer even van de baan gaan in hun pogingen om de limiet te vinden.

Kevin Magnussen is de eerste die een tijd neerzet met 1:11.408, die hij even later verbetert naar 1:10.998. Daarna is het de beurt aan de Williams-coureurs om afwisselend de snelste tijd omlaag te brengen. Halverwege de sessie lijst Bottas met 1:10.430 voor Massa met 1:10.466.

Rosberg en Hamilton bevinden zich in de middenmoot, bezig met een long run op de soft Pirelli, de hardste van de twee compounds die de bandenleverancier heeft meegebracht. Met nog 23 minuten te gaan gaat het gas erop bij Rosberg, die de snelste tijd verbetert tot 1:10.058.

In de laatste tien minuten gaan de coureurs op super softs naar buiten en dat betekent dat de snelste tijd een paar keer verbeterd wordt. Alonso duikt 4 duizendsten onder Rosbergs tijd, voordat Bottas 1:10.008 rijdt. Massa is de eerste coureur onder de 1:10 met 1:09.901. Hamilton verbetert die tijd weer met 3 duizendsten, waarna Bottas opnieuw sneller gaat met vijf honderdsten. De eerste vier coureurs, Bottas, Hamilton, Massa en Kvyat, zitten binnen een tiende. De eerste twaalf coureurs zitten binnen een seconde. Het lijkt erop dat het ook in de kwalificatie een spel van honderdsten van een seconde gaat worden.

Onderaan de tijdenlijst staat Jenson Button, die na slechts vier ronden met een probleem aan de remmen naar binnenkomt en niet meer naar buitengaat.