Ferrari topt ook op zaterdagochtend de tijdenlijst, met Charles Leclerc voor Sebastian Vettel. Daarmee bevestigt het team haar sterke vorm in België. Op gepaste afstand volgt de Mercedes van Valtteri Bottas. 

Op het hogesnelheidscircuit van Spa-Francorchamps is het team van Ferrari dankzij haar sterke motor de favoriet. Op vrijdag waren er al de snelste tijden in beide trainingen en ook op zaterdagochtend voeren de rode wagens de tijdenlijst aan. Op de zachte (rode) band reed Leclerc een 1:44.206, goed voor de snelste tijd. Teamgenoot Vettel en Bottas volgden op een halve seconde.

Flink wat schade aan de Mercedes van Hamilton. Foto: Motorsport images.

Waar Ferrari schitterde, was het uitgerekend kampioenschapsleider Lewis Hamilton die de fout in ging. Halverwege de sessie parkeerde hij zijn Mercedes in de muur, met als gevolg flink wat schade linksvoor. Het team zal hard moeten werken om de wagen gereed te hebben voor de kwalificatie, anders kan het wel eens een kostbaar foutje blijken te zijn.

Lees ook: Kampioenschapsleider Hamilton in de problemen na crash in derde vrije training

Een opvallende naam in de top vijf is die van Daniel Ricciardo, die zijn Renault op de vierde plek neerzette. Het is de vraag of dit zijn daadwerkelijke pace is. Achter de Australiër sluit Max Verstappen aan op P5, die geen perfecte sessie had. In zijn snelle ronde zat namelijk de Toro Rosse van Daniil Kvyat in de weg.

Foto: Motorsport images.